5 gode flyttetips

Nordmenn flytter som aldri før. I følge tall fra Statistisk sentralbyrå var det nesten en million personer som flyttet inn i annen bolig i 2021. Over halvparten av disse flyttet lokalt, altså innenfor samme kommune. I denne artikkelen får du mer informasjon om flytteprosessen og finner 5 gode flyttetips.

For selv om de fleste gleder seg til å flytte er det likevel mange som forbinder flytting med stress. Spesielt når du står midt opp i det kan flytting være en slitsom affære. Det er ikke helt uvanlig at man undervurderer hva som kreves og man blir gjerne overrasket hvor mye man egentlig eier. Med våre flyttetips og profesjonelle flyttehjelp håper vi å gjøre din flytting enklere og mer behagelig.

Vi hjelper deg med alt fra flytting, flyttevask, bortkjøring av avfall eller mellomlagring av flyttelass. Brukt vårt flytteskjema og kontakt oss for et uforpliktende flyttetilbud.

Flyttetips

5 flyttetips du må huske på

For de fleste av oss betyr boligkjøp glede og noe vi ser frem til. Og selv om det er mye å se frem til er det ingen hemmelighet at flytteprosessen er tidkrevende og krever både energi og planlegging. Med gode tips og smarte flyttetjenester håper vi i Flyttebyrå Oslo å gjøre din flytting til en mer behagelig opplevelse.

 1. Lag deg en huskeliste over alle oppgaver du må gjøre og noter en tidsplan for når alt må være klart
 2. Flyttemateriell er noe du ikke kommer unna, enten du flytter selv eller ved hjelp av vårt flyttebyrå. Hos oss kan du kjøpe flytteutstyr som flytteesker, pakkepapir og garderobeesker til klær
 3. Gå gjennom det du eier og bruk anledningen til å kvitte deg med ting du ikke lenger trenger
 4. Sett bort flyttevask og bruk heller tiden på andre viktige ting
 5. Husk å melde flytting, adresseendring og si opp / fornye eksisterende avtaler som strøm, forsikring, lån o.l.

Bli kvitt overflødige ting

Flytting er en god mulighet til å få orden på alt du eier og har. Ofte ser vi at mange har lagret og tatt vare på ting de ikke engang husker at de eier. Dette er eiendeler som opptar nødvendig lagerplass i kjeller og loft. Ved å kvitte deg med gamle møbler, klær og andre eiendeler sparer du også penger på flyttingen. Kanskje det du eier i dag ikke passer inn i det nye huset? Da slipper du å dra rundt på møbler og gjenstander du ikke har behov for.

Du kan for eksempel selge ting på Finn.no, Tise eller gi bort til andre som trenger det, som veldedige organisasjoner. Kort oppsummert: kvitt deg med ting, selg eller kast – før du skal flytte!

Husk flyttemelding

Senest åtte dager etter at du har flyttet inn i ny bolig må du sende flyttemelding. Men det er lurt å gjøre dette tidligere. Du må heller ikke glemme å melde i fra om adresseendring og at du flytter til ulike tjenesteleverandører. Alle steder hvor du har et kundeforhold må varsles og få beskjed om at du flytter. Det kan være mobiloperatør, banker, forsikringsselskap, strømselskap, skoler og barnehager.

 • Gi beskjed til Posten om at du flytter slik at du får levert post til din nye adresse
 • Flyttemelding sendes online til Skatteetaten. Skjema for flyttemelding finner du på nett og det er gratis å melde flytting

Ved å ikke sende flyttemelding kan konsekvensen være at man registreres uten fast bosted i kommunen. I verste fall kan man også ilegges en bot / sanksjoner. Hvis man bevisst unnlater å melde flytting kan Skatteetaten anse dette som uaktsomt og ilegge rettsgebyr opp til 60 dager (maksimalt 18.645,- etter dagens satser på rettsgebyr, oppdatert mai 2023). Hovedregelen er at du får et overtredelsesgebyr på ¼ rettsgebyr per dag etter svarfristen. Du kan til sammen få inntil 15 rettsgebyr, det vil si at du må betale gebyr for inntil 60 dager etter svarfristen.

Et viktig flyttetips, vær ute i god tid

Enten du planlegger å gjøre deler av jobben selv eller ønsker å leie flyttebil anbefaler vi å være ute i god tid. Det er mye som må gjøres mens du selger bolig og skal flytte. For å unngå tidspress er det lurt å starte planlegging så fort du har bestemt deg for å flytte. Dessuten har vi stor pågang, og spesielt i sommermånedene hvor det er høysesong må flyttetjenester bestilles 2-3 uker i forveien. I tillegg får man generelt bedre pris på flytting hvis man er tidlig ute i travel perioder.

Skal du flytte lokalt innad i Oslo Kommune eller trenger hjelp med en langdistanseflytting kan vi hjelpe deg. Under kan du se noen av våre tjenester.

 • Hjelp til nedpakking
 • Flytting for private, vi flytter også for studenter og pensjonister
 • Kontorflytting inkl. kontoravvikling og tilbakestilling av gamle kontorlokaler
 • Flyttevask
 • Flytte piano
 • Søppeltaxi, vi kjører bort avfall og gamle møbler
 • Mellomlagring

I 2021 var det 260 300 flyttinger mellom kommuner, 13 000 flere enn i 2020. Flyttingene innenfor kommunene steg marginalt, til 456 700.
Bildet er fra SSB.

Flyttestatistikk